top of page

Ecovriendelijk slapen: made in Belgium

Op dit moment worden jaarlijks zo'n 400.000 oude matrassen weggegooid en verbrand. Dat zijn er een duizendtal per dag. Weldra worden fabrikanten en verkopers van matrassen wettelijk verplicht om afgedankte exemplaren terug te nemen van de consument. Matrassen zijn samengesteld uit verschillende lagen van materialen. Deze materialen dienen te worden gescheiden en maximaal hergebruikt. Door hun opbouw is dit een tijdrovend en kostelijk werkje. Tijd dus om na te denken over 100% recycleerbare matrassen, die bovendien nog gezonder zijn.


Hier in Vlaanderen zijn 2 fabrikanten alvast niet bij de pakken blijven zitten. Ecovriendelijke innovaties van bij ons, daar mogen we gerust fier op zijn.


De Limburgse beddenfabrikant Veldeman introduceert een systeem waarbij het aantal gebruikte materialen in de matras wordt beperkt, de matras gemakkelijk demonteerbaar is en 100% recycleerbaar. Volledig volgens het Cradle to Cradle® concept ontworpen.


Voor "100% natuurlijk" slaapcomfort kan je bij een West-Vlaamse fabrikant terecht. Natural bedding geeft de keuze uit 4 soorten matrassen volledig opgebouwd in natuurlijke materialen.

Prefereer je een natuur latex matras of gaat je voorkeur net als ik uit naar een veren matras. Je kan zeker zijn van comfortabel 100% natuurlijk & 100% recycleerbaar slaapgenot. On site getest! ;-)


Wil jij meer weten over alle gezonde, ecovriendelijke en mooie producten die reeds te vinden zijn? Volg de blog of volg Eco-way op Instagram.

Kriebelt het ook bij jou om meer natuurlijke materialen in je interieur brengen? Aarzel niet om contact op te nemen, ik help je graag met een advies.

Ecovriendelijke groetjes,

Katia

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page