top of page

"Pillow"talk

Nu de nachten kouder worden en de zin om op te staan mij ontbreekt wanneer ik onder dat warme deken lig bedacht ik me deze morgen dat een goede nachtrust zo belangrijk is voor een actief en gezond leven. Maar dat die geliefde nachtrust niet voor iedereen zo vanzelfsprekend is blijkt uit het bestaan van vele slaapklinieken en de verhalen die ik hoor van vriendinnen.


Zuiver belgisch vlaslinnen van Libeco Home

Overal vindt je tips hoe je er kan voor zorgen dat je een goede nachtrust hebt.

Yoga voor het slapen gaan, vaste avondrituelen, geen multimedia, genoeg ventileren, juiste temperatuur in de slaapkamer, zorgen voor een goede kwaliteitsmatras enz enz ... Maar voor mij is mijn hoofdkussen één van de belangrijkste zaken, zelfs van cruciaal belang.


Toen ik nog een tiener was ... en dat is intussen wel even geleden ;))) had ik 's morgens vaak last van een stijve nek. 'Oh, maar dat heb ik ook al wel eens', hoor ik je al denken... omdat het soms verschillende malen in de week gebeurde belemmerde mij dit vaak in mijn doen en laten.


Ons mama, een slimme vrouw met 3 puberdochters kocht voor mij een nieuw hoofdkussen, iets nieuws op de markt.


Een hoofdkussen gevuld met boekweitdopjes. Het was wel even aanpassen. Dit kussen voelde totaal anders aan, maar na een gewenningsperiode was ik onafscheidelijk. Boekweit werkt verkoelend en vormt zich volledig naar jouw nek.


Intussen is datzelfde kussen nog steeds mijn trouwe vriend en zelfs op reis meegaat. Het is een voorbeeld van duurzaamheid, want het behoudt zeer lange tijd zijn eigenschappen. Het is navulbaar. Het is ecologisch en economisch omdat het een restproduct is. Maar ook hypo-allergeen door zijn schimmel- en bacteriewerend eigenschappen.


Intussen zijn er veel verschillende hoofdkussenvullingen. De ene al wat natuurlijker als de andere. Hieronder vind je een selectie van 100% natuurlijke hoofdkussenvullingen. Het vinden van de juiste dat bij jou past kan soms moeilijke zijn, maar is zeker de moeite waard.


Ik zweer bij mijn boekweitkussen, mijn man gaat dan weer voor natuur latex. Nieuwsgierig welke gezonde en natuurlijke vulling bij jou past?


Klik op de foto voor meer info ...


Wil jij meer weten over alle gezonde, ecovriendelijke en mooie producten die reeds te vinden zijn? Volg de blog of volg Eco-way op Instagram.

Heb je hulp nodig bij je interieur of verbouwplannen? Aarzel niet om contact op te nemen, ik help je graag met een advies.

Ecovriendelijke groetjes,

Katia


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page